27. mai 2009

Grautlerer alle mann !!!

Målet vårt før 4. seilas var:
Vi vant starten gangen forrige gang, se video fra Expression, så da ble målet: "Nå skal vi være først på toppmerket! 4. seilasen er vår !" Og, slik ble det jammen meg :-)

Det begynte med litt hogg og belegg, løs spile i forseilet, etc. (Odd-Bjørn, kan du skaffe nytt endestykke slik at vi holder spilen bedre på plass?)

På tross av at Magic Wheel ble Tragic Wheel og vi seilte fra bunnmerket og opp med kjempesag i forstaget klarte vi å holde Ellida 3.5 bak hele vegen inn.

Kommentarer til seilasen:
Starten: Jeg tror vi skal falle litt mer av, litt tidligere, og gå opp mot mer riktig krysskurs de siste 4-5 sekundene før start. Vi tapte litt fart på svingen opp ved startsignalet, men var likevel komfortabelt før Ellida når vi møttes.

Ri-kapasitet: Vi har vel aldri vært kjappere opp på rekka, selv om vi kan komme opp noen få sekunder kjappere ?

Første toppmerke: Vi trodde vi slo litt tidlig inn mot merket, men Oddbjørn beregnet slaget optimalt. Jeg skulle nok ha skjøtet forseilet litt mer inn for å pine litt mer opp de siste båtlengdene, men det holdt likevel. Her tjente vi mye i forhold til Ellida, hvilket gjorde det vanskelig for dem å komme i angrepsposisjon bakfra.

Setting av spinn: Her er det litt hektisk. Det sitter ikke helt, så vi taper noen små sekunder her, men heller ikke mer.

Første nedover: Her holdt vi oss greit utenfor Ellidas vindskygge. Vi jibbet litt sent på et løft, men fikk positivt igjen for det litt senere.

Bunnmerket: Litt hektisk, og dermed for få på rekka og litt for "Close in". Dermed mistet vi litt fart, men ellers OK. Så oppdaget vi at tauen hadde hoppet av "Tragic Wheel". Tauen må slippes ut enda saktere ut - særlig på slutten.

2. opp: Her gjorde Odd-Bjørn et forsøk på å rydde opp i spagettien, uten at det var mulig. Vi fulgte ikke Ellida da vi ikke kunne ha samme høyde/fart som dem med stor sag i forstaget, men satset på å gå på løft, og slå på headere. Det svarte seg, så vi holdt dem bak på tross av sag og en mann for lite på rekka.

2. ned: Odd-Bjørn klarte å stramme opp akterstaget litt. Det hjalp på siste oppoverbakke slik at vi holdt Ellida komfortabelt bak oss.

1. plass i klassen + 1. plass overall !
Dennn seilasen gjorde bra for selvtilliten. Det er heller ingen grunn til at vi ikke skal kunne gjenta dette her framover. Om vi alle sammen tenker gjennom det vi gjorde riktig, samt det som vi alle vet kan gjøres litt bedre, så går det kjapt unna med oss. Dette får vi til, ikke sant !

Bra jobbet, og takk for innsatsen alle mann !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar